A+ A A-

"A Simple Table for Two"

In dit blogbericht inspireren we je graag met deze prachtige "A Simple Table for Two” van Holly Marder, interior design journalist en stylist voor Avenue Lifestyle. Op een mooie industriële locatie in Delft vonden een aantal styling workshops plaats voor o.a. wedding planners en de gedachte achter deze tafel was vooral om te laten zien dat je met weinig middelen heel veel effect kunt bereiken.

Holly Harder 1
Holly koos voor een ingetogen kleurenpalet met naturel tinten, textuur en eenvoudige details. Als je textuur wilt inbrengen maar het toch simpel wilt houden, is een linnen ondergrond een ideale keuze. Hier is een tafellaken in een prachtige grijs/blauwe kleur gebruikt. Je kunt ook in plaats van een volledig tafelkleed kiezen voor een tafelloper: zeker op een mooie houten tafel bereik je dan hetzelfde effect.

 Holly Harder 4
In het midden van de tafel zijn messing kandelaars neergezet in verschillende maten en hoogtes. Ze zijn gecombineerd met lage waxinelichten waarvoor als houder de dekseltjes van jampotjes zijn gebruikt. In plaats van messing kandelaars zouden ook koperen kandelaars hier heel mooi passen. De “side plates” naast de borden zijn van palmblad (disposable) en zorgen in combinatie met het bestek (oud Frans bestek dat je kunt vinden op rommelmarkten of op Marktplaats) voor de naturel tinten. Een leuk subtiel detail is het katoenen draadje dat om het bestek is geslingerd. De diner borden zijn eenvoudige basic witte borden, de bovenste borden geven extra diepte aan het kleurenpalet. De servetten zijn tussen de borden gelegd en hangen losjes over de tafel.

Holly Harder 6
Als bijzonder sfeerelement is op elk bord een kaartje gelegd van een mooie papiersoort, met daarop een potlood en wat gedroogde takjes/grasjes. Met een mooi touwtje wordt dit bij elkaar gehouden. Heel erg leuk om het kaartje bv. te gebruiken om er een lieve boodschap mee achter te laten. Voor je gastvrouw of gastheer of voor je tafelgenoot :-) Simpel en het kost bijna niets.

Geïnspireerd geraakt door deze "A Simple Table for Two”? Kijk wat je thuis nog hebt en vul het aan met een paar basic items, zoals bv. mooi tafellinnen. We hebben in de webshop meerdere tafellopers van het merk Mrs Bloom. Kijk ook eens op hun site www.mrsbloom.nl mocht je daar iets zien, laat het weten zodat we het voor je kunnen bestellen. Ook met items uit het Nordic servies van Broste Copenhagen www.brostecopenhagen.com kun je trouwens de sfeer van deze tafel goed neerzetten.

Bron en fotografie: Holly Marder / Avenue Lifestyle

Contactgegevens

Taste & Table
Hendrik van Viandenstraat 1
8266 DM KAMPEN
06 21 83 84 93
KvK Zwolle 59806818

Social Media