A+ A A-
Winterse salade met rode kool

Winterse salade met rode kool

Niet alleen in de zomer, maar ook ’s winters is het heerlijk om regelmatig een lekkere salade op tafel te zetten. Goed ook voor de vitaminen want sommige groenten zijn echt vitaminebommetjes en dat kun je in de winter goed gebruiken. Daarom dit lekkere recept voor een winterse salade met rode kool, een variant op een recept van Nicolas Vahé. Lekker als lunchgerecht, maar ook goed als maaltijdsalade met een lekker stoer brood. Dip je broodje dan in een lekkere olie, bv. hazelnootolie.

WINTERSE SALADE MET RODE KOOL

De hoeveelheden van deze winterse salade bepaal je zelf, en ook met de ingrediënten kun je variëren, al naar gelang je eigen voorkeur. Eigenlijk zijn er maar twee ingrediënten die in deze winterse salade niet mogen ontbreken, nl. de balsamico met hazelnoten en de pesto ui.

o rode kool (liefst vers gesneden)
o rode ui
o appel (geschild en in blokjes gesneden)
o gedroogde abrikozen (neem ongezwavelde die zijn veel lekkerder). Je kunt eventueel ook andere        soorten gedroogd fruit gebruiken
o handje granola of muesli
o balsamico met hazelnoten van Foodelicious
o pesto ui van Nicolas Vahé
o zout en peper
o eventueel: wat bieslook of peterselie

Snij van de rodekool de harde kern eruit en snij of schaaf de kool in zo dun mogelijke repen. Roerbak de kool een paar minuten (met een beetje boter of olie) in een wok of grote koekenpan. Niet te lang want het moet wel knapperig blijven. Roer er tijdens het bakken een flinke scheut balsamico door. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe de kool in een mooie (ruime) schaal en laag het wat afkoelen. Bak de stukjes appel in een koekenpan tot ze lichtbruin en een beetje zacht zijn. Ook weer niet te lang want het moet nog wel wat ‘bite’ hebben.

Meng de kool (hussel het lekker met je handen) met de stukjes appel, wat dun gesneden rode ui, de in reepjes gesneden abrikozen en de granola/muesli. Doe er als laatste een paar eetlepels pesto ui over heen. Verdeel dat een beetje over de salade. Garneer nog met wat gesnipperde bieslook of peterselie.

Enjoy!

Foto: Nicolas Vahé

Contactgegevens

Taste & Table
Hendrik van Viandenstraat 1
8266 DM KAMPEN
06 21 83 84 93
KvK Zwolle 59806818

Social Media