A+ A A-

Stijlvolle nieuwe Viktigt collectie van Ikea ook op je tafel

In dit blogitem zetten we de nieuwe Viktigt collectie van Ikea in de spotlights. Deze collectie is sinds kort bij Ikea te koop en absoluut de moeite waard. Viktigt is een sobere collectie waarbij de liefde voor het vakmanschap en de eenvoud centraal staan. De collectie is ontworpen in samenwerking met de Zweedse designer Ingegerd Råman, een van de bekendste glasontwerpers en keramisten uit Zweden met een uitgesproken visie op design. Bij Viktigt gaat het vooral om back to basic: prachtige minimalistische vormgeving en producten die in Polen en Vietnam, door lokale vakmensen werden gemaakt.

De limited edition collectie bestaat naast stoelen, krukjes en diverse producten van gevlochten vezels, ook uit prachtig glaswerk en keramiek en daarmee is deze stijlvolle nieuwe Viktigt collectie van Ikea ook op je tafel heel erg mooi. Het kleurenschema is zwart, wit en transparant. Er is prachtig glaswerk (met o.a. een mooie karaf en schaaltjes), mooie kannen en witte en zwarte serveerschalen die perfect zijn om bv. een lekkere salade of pasta op te serveren. En wat dacht je van een mooie kleurige fruitsalade (met lekker veel aardbeien) op de zwarte schalen ? Perfect om onderling te mixen en ook een ideale basis om te combineren met andere materialen.

Je kunt de sobere kleurstelling en de natuurlijke materialen van Viktigt nog verder versterken door bv. de tafel te dekken met een mooi wit of grijs linnen tafelkleed of mooie linnen servetten. Zet hier en daar wat mooie witte bloemen of groene takjes of grassen op tafel in transparante vaasjes. Ook de combinatie met hout is heel mooi, bv. met de mooie houten serveerplanken van Nicolas Vahé uit onze eigen collectie. De strakke vormgeving daarvan past daar perfect bij. En natuurlijk kun je Viktigt ook combineren met meer kleur, kies dan een accentkleur en mix die met bv. wit en transparant of met zwart en transparant.

Geniet vast van de sfeerfoto’s. Maar let op: Viknigt is een limited collection, dus wacht niet te lang :-)

Foto’s: www.ikea.com

Contactgegevens

Taste & Table
Hendrik van Viandenstraat 1
8266 DM KAMPEN
06 21 83 84 93
KvK Zwolle 59806818

Social Media